07 juli

Tweede fase grootste graandepot van West-Europa in de uitvoering!

Hardeman | van Harten B.V. is deze week de tweede fase gestart! Het totale terrein is ongeveer vier voetbalvelden groot. Er komen achttien graansilo's, een hectare aan loodsen en er kan 120.000 ton graan opgeslagen worden. Het gaat vooral om graan uit de polders. De silo's staan inmiddels; die zijn vorig jaar al gebouwd. De grote loods hebben wij uitgevoerd in de eerste fase. Klik hier voor informatie over de eerste fase. Het totale project bestaat dus uit een loods, een losgebouw en een bedieninggebouw.

Op onderstaande foto is duidelijk te zien dat de loods reeds is opgeleverd. Naast deze loods komt nog een losgebouw en een bedieningsgebouw, deze twee samen vormen de tweede fase. 

 

Kampen Graanloods

 

De tweede fase bestaat totaal uit 3.714 m² dakbeplating, 1.538 m² gevelbeplating en 510 m² tussenwanden.

 

Dakbeplating

De dakbeplating wordt uitgevoerd in een stalen dakplaat type 45KD/1000 met een dikte van 0.70mm. De buitenzijde is voorzien van een HDS coating in de standaard kleur Goosewing Grey. Een deel van de dakbeplating (527 m²) zal worden uitgevoerd in een acrylaat lichtplaat, lopend van de nok tot de goot in een opale uitvoering.

 

Gevelbeplating

De gevelbeplating wordt uitgevoerd in een enkelwandige stalen gevelplaat type 35/1000 met trapeziumprofiel. De buitenzijde is voorzien van een HPS coating in twee standaard kleuren: Merlin Grey en Heritage Green.

 

Op de dak- en gevelbeplating geven wij 30 jaar garantie!

 

Tussenwanden

De tussenwanden zijn uitgevoerd in een sandwich paneel type 80/1150, aan beide zijden licht geprofileerd. De panelen zijn voorzien van een polyester coating in de kleur Grey White. De kern van de panelen bestaat uit 80 mm steenwol waardoor beide zijden 60 minuten brandwerend zijn.

 

Voor een nog beter beeld van het totale project: Klik hier voor een filmpje over de bouw van de grootste graanopslag van West-Europa!