11 juli

Tweede fase bij Siberië te Maasbree is gestart!

DE EERSTE FASE

 

Hardeman | van Harten B.V. heeft in 2012 de eerste fase uitgevoerd van Siberië te Maasbree. Bij dit project ging het ook om een distributiecentrum. Wij hebben daar 40.775 m² dakbeplating (stalen dakplaat 106/750) en 9.000 m² gevelbeplating gemonteerd.

 

Een montagefoto van de uitvoering tijdens de eerste fase:

Siberie Maasbree

 

DE TWEEDE FASE

 

In opdracht van Van der Heijden Bouw & Ontwikkeling zijn wij nu de dak- en wandbeplating voor de tweede fase aan het monteren. De opdracht is aangenomen door projectleider Martijn Jansen en wordt uitgevoerd onder leiding van voorman Arjen van Harten. De projectspecificaties zijn als volgt:

 

Type dakpaneel:          Stalen dakplaat 106/750

Oppervlakte:                 37.780 m²

 

 

Type wandpaneel:    Damwand 45/900 + binnendoos 90/500

Oppervlakte:                6.800 m²

Kleur:                               Kronos 

 

De tekening geeft een duidelijk totaalbeeld van de huidige opdracht:

 

Siberie Maasbree

 

Korte informatie over het gebouw:

Build-to-Build ontwikkelt in Venlo een tweede ultramodern en uiters duurzaam multi-user distributiecentrum van circa 41.500 m², welke geschikt is voor het huisvesten van vier eindgebruikers. Het bedrijfspand zal een hoogwaardig duurzaamheidsniveau krijgen en kan voorzien worden van een BREEAM certificaat 'very good'. Er zal onder andere gebruik worden gemaakt van restwarmte uit de naast gelegen glastuinbouw en een infiltratiegebied met ecologische waarde ontworpen worden voor het afwateren van hemelwater. De organisatie concentreert zicht vooral op logistieke hotspots en multimodale locaties en heeft daarom gekozen voor Venlo; als 'inland port' een belangrijke schakel tussen de haven van Rotterdam en de luchthaven Schiphol.

 

Type:

Distributiecentrum

 

Oppervlakte:

37.600 m² warehouse, 2.800 m² VAS-area en 1.050 m² kantoor

 

Locatie:

Zonneveld te Maasbree

 

Eindgebruiker:

Onbekend, distributiecentrum nog beschikbaar