23 juni

Stadler gaat bouwen in Hengelo!

Stadler Rail Service Nederland gaat in Hengelo een nieuwe werkplaats bouwen voor onderhoud van het nieuwe materieel dat vanaf 2017 gaat rijden. In opdracht van Unibouw BV gaan wij hier de dak- en gevelbeplating leveren en monteren. Dit project is aangenomen door projectleider Martijn Jansen en zal tegen december 2017 worden opgeleverd.

 

De opdracht bestaat uit het leveren en monteren van de dak- en gevelbeplating, lichtstraten en een binnenwand.

 

DAK - 1.030 m²

Op het dak worden stalen dakplaten 135/930 gemonteerd.

 

GEVEL - 1.945 m²

De gevels worden voorzien van een sandwichpanelen, verticaal gemonteerd 100mm, buitenzijde voorzien van PVDF coating in Ral 7016. Op een gedeelte van de sandwichpanelen (ca. 240 m²) worden golfprofielplaten 27/1000 op gemonteerd, voorzien van PVDF coating in Ral 9007.

 

BINNENWAND - 195 m²

Wij monteren hier ook een sandwichpaneel binnenwand van 60mm dik.

 

 

 

Stadler Hengelo

 

 

 

 

Over Stadler Rail Service

Naast de bestaande werkplaats van Nedtrain gaat Stadler Rail Service een nieuwe werkplaats bouwen. De huidige werkplaats van Nedtrain onderhoud op dit moment 9 dieseltreinstellen van het type LINT41 en 22 dieseltreinstellen van het type DM'90. Deze laatste zullen in 2017 vervangen worden door 16 nieuwe elektrische FLIRT3 treinstellen van Stadler. Deze treinstellen gaan vanaf december 2017 rijden voor Syntus tussen Enschede-Zwolle en tussen Zwolle-Kampen. Het onderhoud van deze stellen zal straks plaats vinden in de nieuwe werkplaats die in Hengelo gebouwd gaat worden. In eerste instantie levert het nieuwe werkstation in Hengelo vier nieuwe banen op, of het daarbij blijft is niet bekend. Stadler heeft nu in Nederland werkstations in Leeuwarden, Nieuwegein en Venlo. De elektrische FLIRT-treinen rijden al in Limburg. De bouw van de nieuwe werkplaats gaat in april 2017 starten en zal tegen december 2017 worden opgeleverd. 

 

 

 

 

 

Blijf op de hoogte van onze projecten door regelmatig een bezoekje aan onze website te brengen!