08 februari

Schenker Logistics BeNeLux bouwt nieuw logistiek centrum in Venlo!

In januari 2017 is WDP gestart met de bouw van een nieuw multi-user warehouse voor Schenker Logistics BeNeLux op de Trade Port Noord in Venlo. Wij gaan de dak- en wandbeplating leveren en monteren van dit logistieke centrum van in totaal ongeveer 50.000 m². Projectleider Erik Hardeman heeft dit project aangenomen van opdrachtgever Willy Naessens Nederland. Juni 2017 is de verwachte oplevering van dit project. 

 

 

DB Schenker te Venlo

 

 

De opdracht bestaat uit het leveren en monteren van de dak- en wandbeplating en een aluminium composiet kader.

 

DAK - 48.250 m²

De dakbeplating zal uitgevoerd worden in een stalen dakplaat type 125/1000.

 

GEVELS - 9.230 m²

De gevelbeplating zal uitgevoerd worden in een horizontaal aangebracht blind bevestigd sandwichpaneel, 120mm dikte, buitenzijde voorzien van een Spectrum coating in een standaard kleur. Een gedeelte van de gevelbeplating (boven de dock deuren) zullen verticaal polycarbonaat panelen aangebracht worden, semi transparant, gemonteerd in aluminium profielen. Bij het kantoor wordt ca. 240 m² aluminium composiet kader gemonteerd.

 

 

 

DB Schenker te Venlo

 

 

 

Over DB Schenker

DB Schenker staat voor de transport- en logistieke activiteiten van Deutsche Bahn (DB), met circa 66.000 medewerkers in meer dan 130 landen. DB Schenker is een van de marktleiders in wereldwijde lucht- en zeevracht en beschikt over het meest fijnmazige Europese landtransportnetwerk. Schenker heeft in de Benelux 28 logistieke centra en kantoren.

 

Het nieuwe distributiecentrum komt op het logistiek bedrijvenpark Trade Port Noord in Venlo. Het logistiek centrum van in totaal 50.000 m² beschikt over 3.800 m² aan mezzanineruimte en circa 1.300 m² kantoorruimte. In het nieuwe warehouse zullen circa 100 medewerkers werkzaam zijn. Het is de bedoeling dat het logistiek centrum begin juni 2017 al in gebruik wordt genomen.