03 november

Project EWN te Barneveld van start!

In opdracht van Unibouw is Hardeman | van Harten B.V. de dak- en wandbeplating aan het monteren van een nieuwe bedrijfshal voor EWN Eierencentrale te Barneveld. De opdracht is aangenomen door projectleider Martijn Jansen. Voorman Wilco van Eck draagt zorg voor de uitvoering op de bouw. 

 

Onderstaande foto geeft een beeld van wat het uiteindelijke resultaat moet zijn:

 

Bedrijfshal EWN Barneveld

 

De projectspecificaties:

 

De dakbeplating wordt uitgevoerd in een stalen dakplaat type 106/750. De oppervlakte van de dakbeplating is ongeveer 4.730 m².

 

De gevels en het plafond worden uitgevoerd in een sandwich paneel met een dikte van 80 mm. De totale oppervlakte van de gevelbeplating bedraagt ongeveer 3.250 m².

 

De binnenwanden tussen de begane grond en de verdiepingsvloer worden ook uitgevoerd in sandwich panelen van 80 mm dik. De oppervlakte van de binnenwanden is ongeveer 250 m².

 

Over de bedrijfshal:

 

De nieuwe bedrijfshal heeft een bedrijfsvloer van 4.300 m², een opslagruimte van 1.220 m² en in totaal 240 m² kantoorruimte. Door de acht laaddocks in een hoek van 45 graden in de voorgevel te positioneren, gecombineerd met een vloerpeil die 120 cm hoger ligt dan het maaiveld, is het mogelijk de ruimte op het perceel optimaal te benutten. Commercieel Technisch Adviseur Rendall van Muijden: "Niet alleen het perceel is slim benut; ook de productieruimte biedt genoeg bewegingsvrijheid voor toekomstige uitbreiding van het machinepark. Zowel de hal als het kantoor worden voorzien van ledverlichting: duurzaam, maar ook goed voor het drukken van de exploitatiekosten. In de achtergevel worden twee stroken polycarbonaat gevelbeplating aangebracht, om de lange gevel niet alleen optisch te onderbreken maar ook voor voldoende daglicht in de productieruimte."