20 november

Nieuw project aangenomen: Loods 5 te Amersfoort

Hardeman | van Harten B.V. gaat in opdracht van Aan de Stegge Twello de dak- en wandbeplating leveren en monteren bij Loods 5 te Amersfoort. Het betreft de nieuwbouw van een groot winkelpand waarvan de bouw reeds is begonnen. De opdracht is aangenomen door projectleider Martijn Jansen. 

 

De nieuwe locatie in Amersfoort is de derde locatie op rij voor Loods 5 en zal bestaan uit 18.000 m² woonwinkel. Naar verwachting zal het winkelcomplex medio 2015 worden opgeleverd. 

 

Nieuwbouw Loods 5 Amersfoort utiliteit industrie

 

Over Loods 5

Loods 5 is een woonwinkel met vestigingen in Zaandam en Sliedrecht. De detailhandelsformule biedt uiteenlopende producten op het gebied van woon- en lifestyle. Loods 5 faciliteert middels haar winkels verkoopruimte aan haar deelnemers. Dit zijn onder andere importeurs, agenten en groothandelaren die door de faciliteiten van Loods 5 in staat worden gesteld rechtstreeks aan de consument te verkopen. Bedrijventerrein Vathorst in Amersfoort is een hoogwaardig en modern bedrijvenpark gelegen langs de A1 en nabij de A28 dat volop in ontwikkeling is. Het bedrijvenpark is momenteel bekend door onder meer de grote vestigingen van IKEA, Kees Smit en Prénatal. Met deze nieuwe centraal gelegen locatie wordt Loods 5 ook voor klanten uit het midden en oosten van Nederland goed bereikbaar. 

 

Nieuwbouw Loods 5 Amersfoort utiliteit industrie

 

Het parkeren vindt plaats op de begane grond, hierboven bevinden zich drie bouwlagen ten behoeve van de woonwinkel. 

 

Nieuwbouw Loods 5 Amersfoort utiliteit industrie

 

Nieuwbouw Loods 5 Amersfoort utiliteit industrie

 

Details dak- en wandbeplating

Het dak en de drie trappenhuizen worden uitgevoerd in een stalen dakplaat type 135/930. De totale oppervlakte bedraagt ongeveer 8.700 m².

 

De gevels en het plafond worden uitgevoerd in verschillende typen panelen. Ongeveer 5.480 m² wordt uitgevoerd in sandwichpanelen van 80 mm dik, voorzien van een pvdf coating in de ral 9010. Ongeveer 300 m² wordt uitgevoerd in sandwichpanelen van 150 mm dik met dezelfde coating en een brandwerendheid van 60 minuten. De overige 100 m² wordt uitgevoerd in sandwichpanelen van 100 mm dik met een microprofilering buitenplaat. 

 

Nieuwbouw Loods 5 Amersfoort utiliteit industrie

 

Nieuwbouw Loods 5 Amersfoort utiliteit industrie

 

Begin volgend jaar zal Hardeman | van Harten B.V. beginnen met het monteren. Montagefoto's zullen u een impressie gaan geven van de bouwplaats. Bezoek dus regelmatig onze website en blijf op de hoogte van onder andere dit mooie en grote project!