02 oktober

Nieuw distributiecentrum Primark te Roosendaal aangenomen!

Hardeman I van Harten B.V. gaat in opdracht van Sprangers Bouwbedrijf BV de dak- en gevelbeplating monteren van het nieuw te bouwen distributiecentrum van Primark te Roosendaal. Dit enorme project staat onder leiding van projectleider Martijn Jansen. 

logo primark roosendaal

De opdracht bestaat uit het leveren en monteren van de stalen dak-en wandbeplating en de lichtstraten.

 

DAK - 54.550 m²

De dakbeplating wordt uitgevoerd in een stalen dakplaat type 135/930 in de kleur RAL 9002.

 

GEVEL - 16.250 m²

De gevelbeplating wordt uitgevoerd in een sandwichpaneel 600, 900 en 1000 mm werkende breedte. En verder polycarbonaat stroken in de gevels. De buitenzijde wordt voorzien van XL-Forte coating in 6 standaardkleuren.

 

LICHTSTRATEN - 892 m² 

De lichtstraten worden uitgevoerd in 4-wandige polycarbonaat platen, opaal of transparant. En ook nog voorzien van een polycarbonaat plafond.

 

Primark Roosendaal distributiecentrum

Primark roosendaal nieuwbouw distributiecentrum

Op de afbeeldngen hierboven zijn de tekeningen te zien van het nieuwe distributiecentrum van Primark te Roosendaal.

 

Over Primark Roosendaal

De bouw van het 9 hectare grote distributiecentrum van de Ierse kledingketen Primark is al van start gegaan. van hieruit wil het Ierse bedrijf in 2016 zijn kleding en accessoires distribueren naar onder andere de Benelux en het noordelijke deel van Frankrijk. Het nieuwe centrum moet op den duur vierhonderd nieuwe banen opleveren. Het distributiecentrum te Roosendaal wordt medio 2016 in gebruik genomen. 

De Primark-opslagruimte wordt gebouwd op het bedrijventerrein Borchwerf II. Het gebouw van bijna zes hectare wordt twintig meter hoog en krijgt een inhoud van meer dan 1 miljoen kubieke meter. In een tweede fase kan er nog drie hectare bijkomen, ook weer twintig meter hoog.

Aan de voorzijde van het gebouw komen boven de laad- en loszone drie lagen met rekkensystemen voor hangende kledij. Door de extra hoogte kan ook in de zone met traditionele rekken per vierkante meter circa 40% extra voorraad worden gestald.

 

primark

 

 

Bezoek regelmatig onze website en blijf op de hoogte van onder andere dit project!