06 november

Groot project Bauhaus te Groningen aangenomen!

In opdracht van Systabo B.V. gaat Hardeman | van Harten B.V. de dak- en wandbeplating leveren en monteren voor een Bouwmarkt in Groningen. De opdracht is aangenomen door projectleider Martijn Jansen.

 

Project Bauhaus Venlo nieuwbouw utiliteit industrie

 

De Duitse bouwmarkt Bauhaus opent volgend jaar een vestiging in Groningen. Het bedrijf komt op de hoek van de Scandinaviëweg en de Lübeckweg, op de plek waar vroeger de fabriek Frico Domo stond. De investeringskosten bedragen enkele tientallen miljoenen. Op termijn kunnen bij Bauhaus tweehonderd mensen aan de slag. De vestiging in Groningen zal zo ongeveer een oppervlakte hebben van 19.000 m².

Het is voor het eerst dat Bauhaus een vestiging opent in Nederland. Het bedrijf heeft ongeveer 190 vestigingen in andere Europese landen. Bauhaus is na OBI de grootste handelaar in bouwmaterialen van Duitsland. 

 

Project Bauhaus Venlo nieuwbouw utiliteit industrie

 

De projectdetails zijn als volgt:

 

Dakbeplating

 

De dakbeplating wordt uitgevoerd in een stalen dakplaat type 153/840. De oppervlakte van de dakbeplating bedraagt ongeveer 15.000 m².

 

Gevelbeplating

 

De gevelbeplating wordt uitgevoerd in twee verschillende typen sandwichpanelen. 5.970 m² wordt uitgevoerd in een sandwich paneel 80 mm waarbij de buitenzijde voorzien is van een pvdf coating ral 3020 en ral 9010. 3.260 m² wordt uitgevoerd in een sandwich paneel 140 mm waarbij  de buitenzijde is voorzien van een pvdf coating ral 9010. 

 

Bekijk regelmatig onze website en blijf op de hoogte van onder andere dit project! Het zal binnenkort nogmaals in het nieuws verschijnen met foto's tijdens de uitvoering.