29 augustus

Dakrenovatie bij Jos van Rees Riethandel

Hardeman | van Harten B.V. gaat in opdracht van Jos van Rees Riethandel het dak renoveren van een groot bedrijfspand. De opdracht is aangenomen door projectleider en directielid Jan Hardeman. 

 

Eerst zal de oude dakbeplating (asbest) worden verwijderd en vervolgens zal er nieuwe beplating door ons gemonteerd worden. De totale oppervlakte van de dakbeplating bedraagt 3.500 m². Hiervan bestaat 2.300 m² uit enkel staal en 1.200 m² uit sandwich ecopanelen.

 

Dit project verdient zeker extra aandacht omdat asbestverwijdering steeds belangrijker wordt. Duurzaamheid en milieu zijn kernonderwerpen geworden in het bedrijfsleven. In Overijssel maakt een samenwerkingsverband van bedrijfsleven, overheidsinstanties en onderzoek/onderwijs zich hard om voor eind 2018, 80% van de asbestdaken van de bedrijfsgebouwen in Overijssel vervangen te hebben door duurzame, energiezuinige daken. Het project 'Asbest van het bedrijfsdak' gaat uit van een lokale aanpak. Gemeente hebben, met de lokale bedrijvenkring (waaronder Jos van Rees Riethandel), een faciliterende rol. Bij de aanpak zijn energie, herstructurering en werkklimaat belangrijke aandachtspunten.

 

RTV Oost heeft een kort filmpje uitgebracht wat betreft het saneren van asbestdaken.

Klik hier voor het filmpje.

 

Jos van Rees Riethandel is een bedrijf dat al sinds 1870 actief is in de riethandel. Het bedrijf is ontstaan toen er voor het eerst riet werd gesneden als bijverdienste, naast het boerenbedrijf. Inmiddels zijn zij uitgegroeid tot niet alleen de grootste, maar ook de meest veelzijdige riethandel van bijna heel Europa. Allerlei rietsoorten uit eigen land en het buitenland leveren zij uit voorraad. Daarnaast zijn zij ook leverancier van natuurlijke afscheidingen en vele soorten natuurmatten. Het bedrijf is in handen van Jos van Rees, samen met zijn zonen Jan van Rees en Girbe van Rees hebben zij de dagelijkse leiding.

 

Een impressie van het bedrijf aan de hand van twee foto's: de rietopslag en de toepassing van riet op een woonhuis:

 

Jos van Rees Riethandel graanopslag

 

Jos van Rees Riethandel woonhuis