28 augustus

1e fase bij Koepon te Garnwerd afgerond!

In opdracht van Notebomer's Agrabouw is Hardeman | van Harten B.V. de dak- en wandbeplating aan het monteren bij Veehouderij Koepon te Garnwerd. De opdracht is aangenomen door projectleider Erik Hardeman. Op de bouw heeft voorman Erwin Top de leiding.

 

Diverse foto's geven een impressie van de melkveestal:

 

Koepon Garnwerd nieuwbouw melkveestal

 

Koepon Garnwerd nieuwbouw melkveestal

 

Koepon Garnwerd nieuwbouw melkveestal

 

Koepon Garnwerd nieuwbouw melkveestal

 

De totale opdracht wordt in twee fasen uitgevoerd en bestaat uit de volgende dak- en wandbeplating:

 

DAK

Het dak wordt uitgevoerd in een sandwich dakpaneel type 1000 TR 60/95. De buitenplaat is voorzien van een 200mu HPS ultra plastisol coating in de kleur Antraciet Mat. De binnenplaat is voorzien van een agrarische coating in de kleur 9002. De totale oppervlakte van de dakbeplating bedraagt circa 5.500 m².

 

GEVEL

De gevel wordt uitgevoerd in een sandwich gevelpaneel type 1000 TR 40/75. De buitenplaat is voorzien van een 200mu HPS ultra plastisol coating in de kleur Juniper Green. De binnenplaat is voorzien van een agrarische coating in de kleur 9002. De totale oppervlakte van de gevelbeplating bedraagt circa 700 m².

 

Op onderstaande montagefoto is al een deel van de dakbeplating te zien:

 

Koepon Garnwerd nieuwbouw melkveestal

 

Koepon Garnwerd nieuwbouw melkveestal

 

De melkveestal te Garnwerd is van veehouderij Koepon, onderdeel van Koepon Holding. Op tekening is het gehele melkveebedrijf te Garnwerd weergegeven:

 

Koepon Garnwerd nieuwbouw melkveestal

 

Koepon Holding is een dynamische, innovatieve speler in de wereldwijde zuivelindustrie. Bij Koepon is alles gericht op een gezond en sterk kalf. Aangezien de winstgevendheid van een bedrijf begint met een zwangere koe, ligt de nadruk bij Koepon op het beheer en de ondersteuning van de fokkerij voor progressieve zuivel en rundvlees boerderijen. De fokprogramma's van Koepon worden ondersteund door de meest moderne technieken en zijn gericht op het verkrijgen van een sterke, gezonde vervanger. Dankzij de ervaring in het beheren van zijn eigen melkveehouderij is Koepon Holding een stabiel bedrijf in de internationale zuivelindustrie. 

 

Koepon levert niet alleen diensten voor boeren maar heeft zelf ook een melkveebedrijf. De organisatie heeft totaal 3.200 koeien op boerderijen in verschillende Europese landen. Naast de melkveehouderij heeft Koepon ook een grote agrarische operatie in een dorp in Duitsland. Hier worden jonge vaarzen opgehaald voor de twee Koepon melkveebedrijven, gelegen in Duitsland. De oprichter en eigenaar van Koepon Holding, Wijnand Pon, is er trots op dat hij zichzelf boer mag noemen. De vijf melkveebedrijven zijn een bevestiging van het feit dat de organisatie stevig geworteld is in de zuivelindustrie. De boerderijen worden gekenmerkt door moderne faciliteiten, het beheer van systemen en de toepassing van nieuwe technologie. 

 

De vijf melkveebedrijven zijn:

- Koepon Garnwerd in Nederland

- Kuhpon Buchholz in Duitsland

- Kuhpon Kaarz in Duitsland

- Coopon Carse in Schotland

- Paul Pon Polska in Sroda Wlkp in Polen

 

Koepon Garnwerd nieuwbouw melkveestal